Effie Belgium zoekt nieuwe directeur


Zin om de meest prestigieuze competitie en awardshow in de Belgische marketingcommunicatie sector te leiden? Stel je dan kandidaat.

Profiel

Voor de functie van director van Effie Belgium zijn we op zoek naar iemand die over de volgende vaardigheden beschikt:

  1. Zeer goede kennis van de sector: media, reclame, adverteerder en researchbureaus
  2. CommerciŽle ingesteldheid en liefst ervaring met fondsenwerving
  3. Inzichten in state of the art marketingstrategieŽn en technieken
  4. Flexibel, ondernemend, zelfstandig en autonoom
  5. Drietalig NL/FR/EN

De raad van bestuur van Effie Belgium beschouwt deze functie als een zogenaamde slash job die combineerbaar is met andere niet-concurrerende activiteiten. Samengevat wordt het volgende verwacht van de director:

Effie Belgium zoekt nieuwe directeur

Onze missie

Effie Awards Belgium is een vereniging zonder winstoogmerk. De vzw wordt bestuurd door vier vakorganisaties: UBA (Unie van Belgische Adverteerders), BAM (Belgian Association of Marketing), UMA (United Media Agencies) en ACC (Association of Communication Companies). Ze kan ook rekenen op de steun van Media Marketing (vakpers).

De Effie Awards belonen de belangrijkste ingrediënten in marketingcommunicatie, namelijk ideeën die werken. De duurzame kracht van de Effies is haar missie om marketeers te informeren en wijzer te maken over marketing communicatie strategieën die hun effectiviteit bewezen hebben in de markt. De Effies onderscheiden alle vormen van marketingcommunicatie die bijdragen tot het succes van een merk.

De awards worden door marketeers en agencies erkend als de belangrijkste onderscheiding in de sector. Sinds 1968 is het winnen van een Effie uitgegroeid tot een wereldwijd symbool voor succes. Effie Belgium organiseert dit jaar haar 35ste editie.

De vzw Effie heeft als doel het promoten van best practices in bewezen efficiency van marketring communicatie. Hiervoor organiseert Effie jaarlijks de jurering van ingediende cases en een awardshow waarbij de meest effectieve reclamecampagnes worden bekroond. De prijsuitreiking met gala-avond vindt plaats in de herfst. Ze wordt voorafgegaan door het Effie Effectiveness Forum waarbij de finalisten hun case presenteren. De voorbereiding van deze wedstrijd bestaat uit het vormen van een community en van activiteiten en dit gedurende een heel jaar, met onder andere de call for entries, de samenstelling van de jury, het juryproces, de Effie Infoclass, de Effie Online Coaching Sessies en de verschillende communicatiecampagnes in het voor- en najaar.

Effie Belgium in een paar bullet points:

Interesse?
Stuur je CV met motivatiebrief naar de voorzitter van de raad van bestuur:
marc.frederix@side-kick.be en dit voor 4 maart 2024.

[ Alle persberichten ]