Nieuw in de Effie-jury: Petra Baeck, Elisabeth Vanhoutte & Claire van Hoorn-Gerards


Onze partnerorganisatie zorgen elk jaar voor vers bloed in de Effie-jury om aldus de maximumtermijn van drie jaar voor juryleden te respecteren en te zorgen voor een continue schwung. De UBA voegde vier nieuwkomers aan onze jury toe, waaronder drie vrouwen: Petra Baeck (Argenta), Elisabeth Vanhoutte (Universiteit Antwerpen) en Claire van Hoorn-Gerards (P&G). Samen zijn ze goed voor een schat aan empathie en ervaring. We stellen hen kort voor aan de hand van drie eenvoudige vragen.


Nieuw in de Effie-jury: Petra Baeck, Elisabeth Vanhoutte en Claire van Hoorn-Gerards

Waarom heb je aanvaard om in de Effie-jury te zetelen?

De Effies zijn voor mij nog steeds de meest waardevolle prijs om als marketeer te winnen, dus ik ben vereerd om in de jury te zetelen. Een Effie is het symbool voor waar we als marketeer elke dag mee bezig zouden moeten zijn, meer bepaald efficiŽntie. Er gaan heel wat euro's door onze handen, dus het is onze verdomde plicht om aan te tonen dat marketinginvesteringen goede en nodige investeringen zijn. Bezig zijn met impact motiveert en enthousiasmeert een heel team, zowel aan bureau als adverteerderskant. En de euforie wanneer je wint, wens ik ieder team toe. Ik kijk er ook naar uit om geÔnspireerd te worden. Alle cases die worden ingediend, hebben minstens een goeie basis. Ik ben benieuwd om te lezen hoe andere merken hun efficiŽntie bewijzen en hoe andere juryleden er dan naar kijken, elk vanuit hun eigen ervaring en expertise. Het wordt ongetwijfeld verrijkend.
Petra Baeck, Directeur CommerciŽle Marketing - Argenta
De Effies leggen de lat heel hoog. Een nominatie is al een hele eer. Bijgevolg hebben deze awards voor veel marketeers een soort magische aantrekkingskracht. Omdat het in een snelle sector als de onze niet altijd evident is om doordacht en volgroeid werk te kunnen maken, zijn de Effies echt wel een stuwende kracht voor onze sector.
Elisabeth Vanhoutte, Head Of Department/ CMO - Universiteit Antwerpen
Om inspiratie op te doen en kennis te delen samen met een nieuw netwerk van mensen uit het vakgebied.
Claire van Hoorn-Gerards, CMO - Procter & Gamble Frankrijk-Benelux

Wat is je professioneel motto?

'Don't peanut butter it'. Met andere woorden, focus op die dingen waar je het verschil mee maakt. Spreid je inspanningen niet te veel uit, want als je dat doet, zorg je nergens voor een significant effect en kan je even goed niets doen. We hebben bij Argenta niet de grootste marketingbudgetten. We denken goed na over waarin we investeren. Dankzij die focus, boeken we resultaat. We bepalen heel goed wat we wel doen, en ook wat we niet doen. Als je een doel wil bereiken, ga er dan met je team voluit voor. Van alles een klein beetje doen, dat wordt uiteindelijk een smakeloos iets waar niemand echt gelukkig van wordt.
Petra Baeck, Directeur Commerciële Marketing - Argenta
'Aim for the sky.' Ik vind het belangrijk om heel breed en ambitieus te durven denken. Ik werk graag op challenger brands. Daar is dat nog meer nodig. Er zijn minder middelen en het gevaar bestaat erin dat je te vroeg pistes uitsluit. Maar met de juiste ambitie en juiste focus raak je gewoon ook verder.
Elisabeth Vanhoutte, Head Of Department/ CMO - Universiteit Antwerpen
Vooruitstrevend blijven door elke dag iets nieuws te leren.
Claire van Hoorn-Gerards, CMO - Procter & Gamble Frankrijk-Benelux

Van welke winnende Effie-case van de voorbije jaren was je onder de indruk en waarom?

Ik was erg gecharmeerd door de case Lay's Iconic Restaurant Flavours die vorig jaar een Silver won. Ze vertrok van een eenvoudig inzicht: mensen en vooral jongeren misten hun favoriete restaurant tijdens de lockdown. En dat gemis loste Lay's op door het restaurant tot bij de mensen te brengen via… een zak chips. De doelgroep werd van het begin tot het einde betrokken via verschillende momenten en touchpoints. Lay's schoof tijdens de interactie niet alleen zijn eigen merk naar voren, maar profiteerde ook slim mee van het bereik van drie andere grote merken. Co-branding in het kwadraat dus. De campagne verliep in verschillende fases, maar telkens creatief en goed doordacht met eigen KPI's per fase. Ze bleef verrassen waardoor mensen ze niet beu raakten. 'Surprisingly consistent' en heel herkenbaar Lay's doorheen de campagne, wat nochtans een gevaar is bij co-branding. En ook 'consistently surprising', want elke fase had wel iets in petto, met een straffe PR-stunt als apotheose. Welke jongere wil er nu geen chipsjas?
Petra Baeck, Directeur Commerciële Marketing - Argenta
Zo gebiept! van Payconic (Bronze vorig jaar). In der beschränkung zeigt sich der meister.
Elisabeth Vanhoutte, Head Of Department/ CMO - Universiteit Antwerpen
Ik heb een boon voor Special Olympics Belgium, aangezien ik in samenwerking met de organisatie een project leid voor P&G in het kader van Parijs 2024. Ik heb geleerd wat voor een positieve impact je kan maken door middel van sport in thema's waar verandering broodnodig is. Now is the time to stare is een prachtige campagne om de para-atleten en hun prestaties meer awareness te bieden. Ze verdienen om dezelfde aandacht te krijgen als de atleten die deelnemen aan de reguliere Olympische Spelen. Achter elke atleet zit een verhaal en achter elke overwinning een winnaar, ongeacht lichamelijke status.
Claire van Hoorn-Gerards, CMO - Procter & Gamble Frankrijk-Benelux

[ Alle Canal berichten ]