4. Resultaten
Businessdoelstelling - korte termijn
Tijdens de campagne kochten we maar liefst 18.887 producten terug, wat 26% meer was dan het objectief van 15.000. We slaagden erin om 120% meer producten terug te kopen dan tijdens de campagne van 2021, en dat met een budget dat 40% kleiner was. Tegen het einde van het jaar stond de teller op 26.000 teruggekochte producten. En 76% van die producten waren eind december alweer verkocht.
Businessdoelstelling - lange termijn
Eens de campagne was afgelopen, en nolhtaceD weer Decathlon werd, viel de terugkoop en verkoop van tweedehandsspullen niet volledig terug. Tussen december 2022 en mei 2023 lag het aantal teruggekochte producten in die periode 77% hoger dan het jaar ervoor. De verkoop was 70% hoger en de omzet uit tweedehandsproducten was 65% hoger. De drie resultaten liggen ver boven de doelstelling van +50%.
Merkdoelstelling
Nadat de NPS-score van Decathlon op het gebied van duurzame ontwikkeling ondanks eerdere inspanningen stabiel bleef, is deze nu licht verbeterd van een NPS-score van -1 naar +1. Dit is een kleine maar belangrijke stap in de goede richting. Bovendien doet Decathlon daarmee beter dan zijn concurrenten.
Campagnedoelstelling

De bekendheid dat Decathlon tweedehandsproducten koopt verkoopt, steeg met 10%, van 25% in juli naar 35% in december 2022.
Marktleider én duurzame doelstellingen weer haalbaar
De energiecrisis en de recordinflatie in 2022 zorgden ervoor dat mensen meer dan ooit prioriteit gaven aan prijs. Dit had zeker een positief effect op de terugkoop en verkoop van tweedehandsproducten. Toch zijn we erin geslaagd om sterker te groeien dan onze concurrenten, waardoor Decathlon eind 2022 zich marktleider kon noemen in de verkoop van tweedehands sportartikelen.
De omzet uit circulaire diensten nam toe met 56%. Daarbinnen was de stijging van tweedehands vijf keer zo hoog was als de stijging van verhuur, herstel en tweedehands samen. Dat zorgt ervoor dat Decathlon weer op koers is om de doelstellingen voor 2026 te verwezenlijken.
|