Effie Awards 2021 uit de startblokken

Inschrijvingen geopend, jury bekend


Brussel, 3 maart 2021 – De inschrijvingen van de Effie Awards voor de editie van 2021 zijn geopend. De cases worden dit jaar opnieuw beoordeeld door een 30-koppige jury, waaronder 8 nieuwkomers én een nieuwe voorzitter.
De organisatie maakt de winnaars op 30 september bekend.

Naar goede gewoonte openden de inschrijvingen voor de nieuwe editie van de Effie Awards bij het begin van het nieuwe kalenderjaar. De prijzen die de meest succesvolle marketing- en communicatiecampagnes op het vlak van impact en effectiviteit bekronen, worden op 30 september 2021 uitgereikt.

Een case registreren kan nog tot en met 5 mei 2021. Op donderdag 22 april 2021 vindt de online Effie Info Class plaats, waar geïnteresseerden inspiratie voor het schrijven van hun case kunnen opdoen.

Effie Awards 2021 uit de startblokken

Bénédicte Lobelle nieuwe juryvoorzitter

Tijdens de zomermaanden buigt de jury zich over de inzendingen, om begin september te delibereren over de finalisten en de winnaars tijdens een jurydag.

Voor het derde jaar op rij bestaat de Effie jury uit 30 leden, zodat de keuze voor een awardwinnaar optimaal wordt afgewogen. In de jury geeft Mira De Maeyer (Perrigo) de fakkel van juryvoorzitter door aan Bénédicte Lobelle (Nationale Loterij).

Daarnaast maken ook een aantal nieuwkomers hun opwachting in de jury. Het gaat om Aurélie De Nayer (Proximus), Gregory Bauduin (IKEA), Ils Neuts (Telenet), Lieve Pattyn (EG), Mélanie Decelle (Spadel), Els Thielemans (Maxus), Hugues Rey (Havas Media) en Dimitri De Lauw (Wunderman Thompson). Zij vervangen vakgenoten zodat de verhoudingen tussen de verschillende functies (adverteerder, reclamebureau, mediabureau, research en academische wereld) behouden blijven.

5 categorieën cases

Tot slot zijn er net als vorig jaar verschillende categorieën waarin de ingezonden cases zullen beoordeeld worden:

Meer info over deze categorieën en over de voorwaarden om in te schrijven, vinden de geïnteresseerden in de Entry Kit 2021 van de Effie Awards.

VOOR MEER INFO CONTACTEER:
Lydia Desloover - Director Effie Belgium
Tel.: 0475 96 14 72
E-mail: lydia.desloover@effiebelgium.be

[ Alle persberichten ]