3. Strategie
Strategisch idee
Van een krasspel naar een lottery snack!
We willen onze functionele belofte (hoge winstkans van 1 op 3) versterken met een emotionele laag, door het gevoel van kortetermijngeluk extra onder de aandacht te brengen, niet alleen door te winnen, maar ook door verwachtingen te wekken en het plezier van het spelen.
Subito moet meer zijn dan het winnen van wat extra geld. Het is een kort geluksmoment, een kleine 'snack of joy'. Die ervaring begint al voordat je het ticket koopt. Het is de opbouw van het verlangen, het kopen, het eigenlijke spelen en de stijgende spanning van het ontdekken van winst of verlies. Het nabootsen van 'impulsief snoepen': Ik verlang naar een snack, ik koop mijn impulssnack, ik neem een hap, krijg mijn energieboost (of dip) en ga misschien voor een volgende snack?
Creatieve strategie
Deze snackable merkbeleving kwam tot leven in de opgefriste merkclaim: een nieuwe (emotionele) mindset die zich meer richt op het plezier van het spelen van een Subito-snack en minder op de boodschap om geld te winnen.
'Happy Go Lucky'
Happy Go Lucky betekent letterlijk zorgeloos zijn. Een happy-go-lucky persoon plant niet veel en accepteert wat er gebeurt, zonder negatieve gevoelens (zelfs wanneer die het spel verliest).
Het is de perfecte gemoedsstemming voor het nieuwe Subito-merkuniversum. 3 gemakkelijk te begrijpen woorden die vreugde stimuleren.
- Happy = een kort moment dat staat voor het plezier van het krassen.
- Go = spontaan impulsief snackgedrag, 'let's do this'.
- Lucky = een open einde, van de kleine winst tot de realistische dromen waarin iedereen zijn eigen geluk kan hebben.
Samen met de nieuwe merkidentiteit kregen de producten een complete make-over. Bewuste kleurkeuzes, 'paper cuts' en leuke, impulsieve quotes moeten het merk sterk positioneren in de gele NeedScope-ruimte.
De communicatiecampagne focust op het product zelf. Dit is in lijn met de richting van het impulsief snackgedrag, waarbij wordt geprobeerd 'goesting' in het product te creëren. In het ontwerp was het daarom cruciaal om emotionele geheugenstructuren op te bouwen.
In onze berichtgeving houden we nog steeds vast aan '1 op 3 kans om te winnen'. Niet als overkoepelende boodschap, maar als toevoeging om de overweging van de bovenste naar de onderste funnel te versterken.
Mediastrategie
De mediastrategie vloeit logisch voort uit het strategische idee en de uitvoering en zet de 'snacking'-filosofie voort.
Door te focussen op korte snackable mediaformats konden we het mediabudget verdelen over meer touchpoints met een verhoogde frequentie.
We kozen ervoor om meer mensen vaker te bereiken via veel verschillende touchpoints met behulp van korte formats. Deze snackable media-aanpak vertaalde zich in elk element van de mediamix en had een duidelijke impact. |