oproep aan alle bureaus
Effie Oekraïne for peace


Onze collega's van Effie Oekraïne zullen wegens de huidige omstandigheden hun Effie Awards niet kunnen organiseren. De organisatoren besloten om in de plaats daarvan het Kyiv International Advertising Festival (KIAF) te steunen. Dat focust dit jaar uitsluitend op maatschappelijke creatieve communicatie-initiatieven. Ze roepen bureaus wereldwijd op om campagnes in te dienen.

Van de wereld een betere plek maken is de belangrijkste boodschap die het festival wil overbrengen aan creatieven wereldwijd. "De wereld beter, veiliger, toleranter en verantwoordelijker maken is een dringende taak geworden voor ieder van ons. Creatieve communicatie speelt een belangrijke rol in die veranderingen", aldus de organisatoren van het festival.

Effie Oekraïne for peace: oproep aan alle bureaus

Er zijn dertien categorieën, waaronder de speciale competitie 'Peace'. Die is gericht op creaties en campagnes die strijden tegen oorlog, agressie, genocide en misdaden tegen de menselijkheid, waaronder de huidige oorlog in Oekraïne. Mogelijke doelstellingen van campagnes zijn het bevorderen van vreedzame, duurzame en inclusieve samenlevingen; het verminderen van geweld; het bestrijden van terrorisme, georganiseerde misdaad en illegale financiële en wapenstromen.

Effie Oekraïne roept alle bureaus wereldwijd en dus ook de Belgische op om hun cases en campagnes in te dienen voor het festival. Deelnemen aan de Peace competitie is gratis en kan nog tot 21 april. Alle details vind je hier

[ Alle Canal berichten ]