Effie Belgium with love
voor de jonge generatie marketeers


Effie Belgium wil dit jaar nog meer een steunpilaar zijn voor het jonge marketingtalent dat binnen afzienbare tijd in onze sector actief zal zijn. Een van de nieuwe initiatieven is een samenwerking met PERSkring, een studentenvereniging voor studenten communicatiewetenschappen en sociale wetenschappen aan de VUB. Anke Suys, Jobfairverantwoordelijke PERSkring, vertelt wat er op de agenda staat bij de studentenvereniging.


Effie Belgium with love voor de jonge generatie marketeers

Wat doet PERSkring voor de studenten?

" Naast het organiseren van ontspannende activiteiten, gaande van culturele uitstappen tot een prestigieus galabal en TD's, zetten wij ons doorheen het jaar volop in voor de professionele toekomst van onze talentvolle studenten. Zo organiseren wij alumni en speed dates voor masterstudenten communicatiewetenschappen en studenten uit het derde bachelorjaar, dit om hen wegwijs te maken in het professionele leven. Verder organiseren we debatavonden en werken we samen met de faculteit ES, die een van de grootste faculteiten van de VUB is, aan de 'Medialab Week' voor alle bachelorstudenten communicatiewetenschappen. "

Hoe willen jullie de bedrijven koppelen aan dat aanstormend marketingtalent?

Anke Suys - PERSkring" Na een korte break organiseren wij dit jaar opnieuw onze jobbeurs. We hebben de beurs in een nieuw jasje gestoken. Ze heet nu de 'Marketing en Media job fair' en zal doorgaan op 21 maart. Ons doel is om om bedrijven en studenten samen te brengen. Aldus kunnen studenten een goed beeld krijgen van wat de arbeidsmarkt te bieden heeft. Voor bedrijven is het dan weer een goede manier om experten in de communicatiewetenschappen te leren kennen. Studenten communicatiewetenschappen zijn dankzij de verkregen kennis in de opleiding namelijk experten op het vlak van marketing, media, journalistiek, pr, data, privacy, etc. "

Hoe kunnen bedrijven jullie contacteren?

" Wij willen zo veel mogelijk studenten en bedrijven samenbrengen. Wie interesse heeft om deel te nemen aan onze job fair of vragen heeft, mag ons contacteren op marketingmediafair@gmail.com "

[ Alle Canal berichten ]