Academic inspiration: wat is KEY in KPI?


Met cijfers kan je alles bewijzen, luidt een gekende uitspraak. Dat geldt ook voor het bepalen van KPI's. Wat is echt belangrijk? Els Raemdonck, docent aan de Erasmushogeschool en strategisch raadgever bij Happiness, vond inspiratie in een opvallende video.

Hoe beter te starten met de start? Dat is een cruciale vraag. Wie zijn doelstellingen beter bepaalt haalt immers gemakkelijker betere resultaten. Op welke doelstellingen moeten we ons ├ęcht concentreren? Welke zijn de should-haves en welke de could-haves? Waarom staren we ons soms ten onrechte blind op doelstellingen die niet bijdragen tot groei? En welke kpi's zijn dan wel key?

Academic inspiration: wat is KEY in KPI?

In onderstaande video toont Wiemer Snijders hoe we ons vaak blindstaren op verkeerde data of patronen zien waar er geen zijn. Zo toont hij onder andere hoe het zoeken naar gelijkenissen tussen merken ons soms veel meer leert dan ons oeverloos te focussen op de verschillen.

epdfs.de

Zijn boodschap: kijk kritisch naar data en zorg vooral dat je de KEY vindt in jouw KPI's. Nog niet overtuigd? In een bijkomend artikel ontdek je hoe onze blik op data zelf bepaald wordt door wat we voelen op het moment dat we ernaar kijken. Tja, we are only human after all…

[ Alle Canal berichten ]