BBDO, Duval Guillaume of TBWA?


Wie wordt het Effie Beast? Ter gelegenheid van de 30ste editie van de Effie Awards verkiezen we het bureau dat zich de afgelopen 30 jaar het meest onderscheiden heeft. Een tipje van de sluier bij de jurering…

De genomineerden waren al bekend. BBDO, Duval Guillaume (tegenwoordig onderdeel van Publicis Groupe) en TBWA maken kans op de award der awards, om als Effie Beast door het leven te gaan.

Effie Beast nominee: BBDO

De winnaar wordt onthuld op de Effie Awards Ceremony op 25 september in Bozar, maar is intussen gekozen door de jury. Die bestond uit voorzitter Marc Frederix (voorzitter van vzw Effie Belgium), Josephine Overeem (oprichtster van de award), Fred Bouchar (directeur van MM, dat jarenlang deel uitmaakte van het Effie Comité en nog steeds mediapartner is) en Lydia Desloover (Director van Effie Belgium).

Effie Beast nominee: Duval Guillaume

Lydia Desloover had een overzicht voorbereid van alle awards van de 3 bureaus", begint Josephine Overeem het juryproces te overlopen. "Dat was uiteraard een belangrijk beginpunt."

Effie Beast nominee: TBWA

"Maar zou krijg je enkel een zicht op het verleden", voegt Fred Bouchar toe. "We keken ook naar welk bureau nog steeds het meest de waarden van Effie uitdraagt en welk bureau het meest innovatiedrang toonde. Zo kwamen we tot een winnaar waarover snel unanimiteit bestond."

Wie nu denkt dat we de naam per ongeluk verklappen, is eraan voor de moeite.
U hoort het op 25 september.

[ Alle Canal berichten ]