17 finalisten voor Effie Awards 2018


Brussel, 6 september 2018 - In de aanloop naar de Effie Awards die worden uitgereikt op 27 september in Docks Brussel, maakt Effie Belgium haar finalisten bekend. In totaal zijn er 17 genomineerden waarvan op 27 september bekend wordt gemaakt wie van hen een felbegeerde Bronze, Silver of Gold Effie haalt.

De jury van de Effie Awards Belgium selecteerde tijdens de jurering op 5 september in totaal 17 cases. Dit betekent dat iets meer dan de helft van agency/brand teams die een case inzonden, 27 september het podium op mag.

 Adverteerder Case Categorie Agency
bpost bank Zoveel is duidelijk Banking DDB Brussels
Palm Samen genieten met Cornet Consumer Goods Dallas Antwerp
Child Focus Closer than you think Non-profit Wunderman
Spadel Spa Duo Consumer goods darwin
Mc Donald's Building a better Mc Donald's Consumer goods TBWA
ING Eigenlijk is een bank zo gek nog niet Banking mortierbrigade
Toerisme Vlaanderen Mud Soldier Leisure &
entertainment
Ogilvy Social Lab
Telenet Business De Digitale Versnelling Telecom TBWA
Continental Foods Zeg het met Devos & Lemmens Consumer goods LDV United
Bolero Beleg-het-zelver Banking Kunstmaan
KBC KBC Verzekeringen Banking TBWA
Volvo Testdrive the commercial Automotive Famousgrey
Mobile Vikings Stay restless Telecom mortierbrigade
Perrigo Belgium Adem elke dag vrij met Physiomer Pharma Zenith
Grandvision Belenux That moment when our customers made the campaign Retail & E-tail BBDO
Proximus Always Close Telecom Pivott Digipolitans
Stichting Tegen Kanker & VAD Tournée Minérale Non-profit Happiness Brussels

Mira De Maeyer, General Manager van Perrigo Belgium en Juryvoorzitter van de Effie Awards, is trots op de lijst met finalisten: "Effie Belgium doet al jaren inspanningen om de kwaliteit van de cases te verhogen en we merken dat dit de laatste jaren zijn vruchten afwerpt. Deze 17 finalisten tonen aan dat de aandacht voor marketing effectiveness binnen bedrijven en bureaus toeneemt en dat dat een positief effect heeft op de resultaten voor de merken."

Op 27 september maakt de jury het resultaat van haar beraadslagingen bekend en reikt ze de Bronze, Silver en Gold Awards uit aan de meest succesvolle marketingcommunicatiecases met een bewezen impact. Daarnaast zullen ook de Strategic shift award en enkele Effie Media Mentions worden uitgereikt.

Ook dit jaar start het evenement met het Effie Effectiveness Forum waar de finalisten hun case in tien minuten toelichten.

Het evenement begint dit jaar vroeger. "We starten om 12u30 met een lunch", aldus Lydia Desloover, Director Effie Belgium. "Er zijn dit jaar immers uitzonderlijk veel cases die we presenteren en we voorzien zo ook enkele extra networking moments."

Ook nieuw dit jaar zijn de matchmaking-sessies van Effie en Var: tijdens het Effectiveness Forum en de walking dinner kunnen aanwezigen in de Var-lounge in dialoog gaan met Effie-winnaars en masters. Inschrijven is noodzakelijk en kan via de website van Var

2018 Effie Awards

Datum: 27 september 2018, vanaf 12u30
Locatie: Docks, Brussel

Register now for the 2018 Effie Awards Belgium

[ Alle persberichten ]