25 cases dingen naar prestigieuze
Effie Awards 2018


Brussel, 9 juli 2018 - De 29ste editie van de Effie Awards, vindt dit jaar plaats op 27 september. 25 adverteerders en bureaus dienden een case in die beoordeeld wordt door de strenge Effie Jury met de nieuwe voorzitter Mira De Maeyer van Perrigo. Naast de klassieke goud, zilver en brons Awards wordt dit jaar voor het eerst een nieuwe Award voor Media Mentions uitgereikt.

Opvallende nieuwigheid op de Effie Awards ceremony is de nieuwe Media Mentions Award voor zes categorieën: digital, out-of-home, in-home advertising, magazine media, newspapers of audiovisual media. De jury beloont voor elke categorie cases die er optimaal gebruik van maakten in hun campagne. Dit op basis van duidelijke KPI's die de effectiviteit van het medium moeten aantonen.

25 cases dingen naar prestigieuze 
Effie Awards 2018

Voorts willen de Effie Awards voortaan meer inclusief worden. Zo is er extra aandacht voor jong talent, dat dankzij een nieuwe formule van duo-tickets hun senior collega's kan vergezellen op de uitreiking van de prestigieuze Effie Awards. De nieuwe directeur van de Effie Awards, Lydia Desloover, wil niet enkel de drempel verlagen voor jong talent maar ook deuren openen naar studenten en inzetten op diversiteit.

De Award Ceremony is naast de sterke inhoud bij uitstek een netwerkmoment. Dit wordt uitgebreid naar het Effectiveness Forum dat start met een lunch en een pauze tussenin zodat de deelnemers ook daar de kans krijgen tot netwerken.

Praktisch

[ Alle persberichten ]